POLITIKA

Snimak je neovlašteno napravio delegat kojeg je Efendić zaposlio

Pa i taj čovjek koji je to tražio za svoju suprugu, koji je namjerno došao da snima te stvari, to nije u redu, poručio je Izetbegović

Efendić i Prevljak. Avaz

Avaz.ba

2.3.2020

SDA potresa afera "Asim" nakon što je Semir Efendić na Facebooku objavio sporni snimak, a koji govori o razmjerima korupcije u ovoj stranci. 

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović jučer je kazao da će organi stranke hitno u utorak raspravljati o slučaju te da će svi biti ispitani i sankcionirani. 

Ipak, imao je opasku i na način na koji je snimak nastao.

- Pa i taj čovjek koji je to tražio za svoju suprugu, koji je namjerno došao da snima te stvari, to nije u redu. Sve je to trebalo ranije prijaviti rukovodstvu SDA - rekao je Izetbegović. 



Snimak objavio Efendić na Facebooku. Screenshot

I nesporno je da je snimak nastao neovlašteno i da je to planski urađeno. Ipak, ko je smislio plan. tek će trebati dokazati. A "tajni" delegat koji je snimio razgovor, kako kaže načelnik općine Novi Grad Semir Efendić "nije završen", a otišao je na sastanak da vidi ko stoji iza ponuda. A taj delegat je zaposlenik u Općini Novi Grad Velid Tvrtković, koji je na posljednjim izborima bio kandidat SDA za Skupštinu KS. Ono što se spočitava sada Efendiću jeste da ga je on zaposlio prije nešto više od dvije godine, piše portal Klix.ba.

Tužilaštvo KS provjerava snimak na kojem Asim Sarajlić navodno trguje glasovima.

Podsjetimo, Fikret Prevljak izabran je za novog predsjednika Kantonalnog odbora SDA u četvrtak.

U utrci za ovu funkciju bila su dva kandidata - Prevljak i Efendić. Pravo glasa imalo je 99 delegata, a nakon tajnog glasanja Prevljak je imao 59 glasova, a Efendić 40. Pravu buru izazvao je Efendić nakon što je objavio snimak o navodnoj kupovini glasova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.