REAKCIJE

Porodica Muhameda Filipovića moli da se ignorira komemoracija u ANUBiH

Iz ANUBiH dan prije održavanja komemoracije koju su zajednički organizirali Univerzitet u Sarajevu, Filozofski fakultet i BANU obavijestili da njima "Pravilnik" ne dozvoljava da učestvuju, navode iz porodice Filipović

Članovi porodice rahmetli Muhameda Filipovića ne žele prisustvovati komemoraciji. Arhiv

Avaz.ba

2.3.2020

Članovi porodice akademika Muhameda Filipovića, koji je umro prošle sedmice u 91. godini, oglasili su se saopćenjem u kojem pozivaju da se za sutra zakazana komemoracija njihovom ocu, a koju organizira Akademija nauka i umjetnosti BiH, ignorira. 

- Iz ANUBiH su 28. februara 2020. godine, dan prije održavanja komemoracije koju su povodom smrti prof. dr. Muhameda Filipovića zajednički organizovali Univerzitet u Sarajevu, Filozofski fakultet i Bošnjačka akademija nauka i umjetnosti, obavijestili organizatore da njima "Pravilnik" ne dozvoljava da učestvuju u takvim skupnim komemoracijama. Naveli su da će oni svoju komemoraciju tim povodom održati 3. marta, izazivajući tako kod velikog broja ljudi konfuziju i nedoumice - navodi se u saopćenju porodice.

Akademik Filipović umro je u 91. godini. Arhiv

Dalje su javnost i ANUBiH obavijestili da "porodica rahmetli prof. dr. Muhameda Filipovića ne želi i neće, iz poštovanja prema rahmetli ocu, prisustvovati toj komemoraciji" .

- Porodica moli sve rođake, prijatelje i poštovaoce rahmetli prof. dr. Muhameda Filipovića da i oni tako postupe - stoji na kraju saopćenja koje su potpisali Ifet, Amer, Nenad i Kenan Filipović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.