AFERE

Kako je Efendićev tajni "delegat" dobio 10.000 KM iz budžeta KS

Snimak je nastao u vozilu, a tajno ga je snimio Tvrtković, koji je, da bi glasao za Prevljaka, tražio da mu stranka zaposli "hanumu"

Efendić: Zaposlio Tvrtkovića u Općini Novi Grad. Avaz

Piše: M.Aš. / Avaz.ba

2.3.2020

Velid Tvrtković "tajni" je delegat koji je snimio razgovor između Asima Sarajlića, Sabahudina Delalića i Muhameda Šehovića, a u kojem se čuje dogovor o kupovini glasova nekoliko dana prije izbora čelnika Kantonalne SDA Sarajevo.

Faksimil odluke Vlade KS od avgusta prošle godine. Avaz

Tvtković je uposlenik Općine Novi Grad, a u tu instituciju doveo ga je Semir Efendić, načelnik općine Novi Grad i osoba koja je bila kandidat za predsjednika Kantonalnog odbora stranke. Na kraju je Efendić dobio 40 glasova, a Fikret Prevljak 19 više (59).

No, samo dan kasnije, Efendić je na svom Facebook profilu objavio audiosnimak u kojem je glavni akter Asim Sarajlić, potpredsjednik SDA i čelnik Kadrovske komisije ove stranke.

Tvrtković 159. na listi. Avaz

Snimak je nastao u vozilu, a tajno ga je snimio Tvrtković, koji je, da bi glasao za Prevljaka, tražio da mu stranka zaposli "hanumu".

Međutim, zanimljivo je da je Tvrtković, koji na snimcima tvrdi da je u kreditima, u januaru ove godine od Vlade KS dobio 10.000 KM za rješavanje stambenog pitanja.

Tvrtkovićevo ime našlo se među 459 mladih koji su ispunili uvjete, a konačna rang-lista objavljena je u avgustu prošle godine, što pokazuje i odluka Vlade Kantona Sarajevo. Sredstva su izdvojena iz budžeta KS. Njegovo se ime nalazi na 159. mjestu.

Indikativno je, međutim, da godinu ranije, tačnije 27. jula 2018., nije bilo imena Trvtkovića na predloženom Nacrtu rang-liste kada su odbijeni svi prigovori. Njegovo se ime tek naknadno pojavilo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.