SASTANCI

Tegeltija i Sabolić o političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH i regionu

Razgovarano je i o aktuelnim sigurnosnim i zdravstvenim izazovima u vezi s migrantskom krizom i pojavom koronavirusa

Tegeltija i Sabolić: Dobri bilateralni odnosi dvije zemlje. Vijeće ministara BiH

Avaz.ba / Fena

3.3.2020

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu s ambasadorom Republike Hrvatske u BiH Ivanom Sabolićem o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH i regionu, te o mogućnostima unapređenja saradnje dvije zemlje u oblastima od obostranog interesa. 

Tegeltija je istaknuo opredijeljenost Vijeća ministara da uloži maksimalne napore kako bi BiH nastavila proces pridruživanja Evropskoj uniji, što, kako je naglasio, zahtijeva zajedničko djelovanje svih nivoa vlasti u BiH uz puno poštovanje nadležnosti i mehanizma koordinacije.


S današnjeg sastanka. Vijeće ministara BiH

Govoreći o trenutnoj političkoj situaciji u zemlji, naglasio je da su dosljedno poštovanje Dejtonskog sporazuma i uvažavanje ustavne strukture BiH, koja podrazumijeva punu ravnopravnost tri konstitutivna naroda, od ključnog značaja za nesmetano funkcioniranje institucija na nivou BiH i jačanje političkog dijaloga.

Sagovornici su ocijenili da su bilateralni odnosi dvije zemlje dobri te iskazali opredjeljenje za rješavanje svih otvorenih pitanja, uz međusobno uvažavanje i na dobrobit građana obje zemlje.

Razgovarano je i o aktuelnim sigurnosnim i zdravstvenim izazovima u vezi s migrantskom krizom i pojavom koronavirusa. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.