NSRS

Razmotren Nacrt zakona o ukidanju "bijelog hljeba"

Smatram da ovu privilegiju treba ukinuti u Republici Srpskoj, jer se za taj novac može opremiti jedna škola ili vrtić, istakao je Petković

Žunić: Mislimo da ova mjera treba biti sistemska u paketu. Arhiv

Srna

3.3.2020

Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je Nacrt zakona o izmjeni Zakona o radnim odnosima u državnim organima, odnosno ukidanju "bijelog hljeba", kojim se sprečava da izabrana lica po prestanku funkcije nastave da dobivaju plaću.

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Milan Petković rekao je u završnoj riječi da je ovaj nacrt zakona predložio ne da bi sakupljao nove političke poene već da bi ispunio dio predizbornih obećanja.

Ovaj zakon ima svoje korijene još u bivšoj SFRJ. Jedino je "bijeli hljeb" ukinut na nivou BiH. Smatram da ovu privilegiju treba ukinuti u Republici Srpskoj, jer se za taj novac može opremiti jedna škola ili vrtić - istakao je Petković. 


Razmotren nacrt zakona o ukidanju "bijelog hljeba". Arhiv

Šef poslaničkog kluba SNSD-a Igor Žunić rekao je da ovaj klub neće podržati ovaj nacrt zakona, i to ne zato što ne žele uštede u budžetu Republike Srpske.

- Mislimo da ova mjera treba biti sistemska u paketu i da obuhvatimo nekoliko zakona kojima ćemo regulirati ovu oblast - rekao je Žunić tokom skupštinske rasprave o ovom nacrtu zakona.

Šef poslaničkog kluba SDS-a Miladin Stanić predložio je Petkoviću, kao predlagaču, da povuče iz skupštinske procedure Nacrt zakona o izmjeni Zakona o radnim odnosima u državnim organima, odnosno ukidanja "bijelog hljeba" i Nacrt zakona o izmjenama Zakona o statusu funkcionera jedinica lokalne samouprave, jer za njihovo donošenje nema podršku Vlade Republike Srpske i skupštinske većine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.