U 72. GODINI

Na Dan nezavisnosti umro "zlatni ljiljan" Mehmedalija Imamović Memo

Dženaza će se biti klanjana u četvrtak, 5. marta, na mezarju Vlakovo

Mehmedalija Imamović. Agencije

Fena

3.3.2020

Savez udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja „Zlatni ljiljan“ i „Zlatna policijska značka“ Kantona Sarajevo saopćio je danas da je 1. marta ove godine preminuo bivši pripadnik Armije RBiH, nosilac najvećeg ratnog priznanja „Zlatni ljiljan“, Mehmedalija (Zaim) Imamović.

Mehmedalija Imamović rođen je 28. 2.1948. u Sarajevu, općina Centar.

- Početkom rata uključuje se u odbranu Bosne i Hercegovine, u jedinicu Vojne policije. U mnogobrojnim akcijama u odbrani grada i domovine Bosne i Hercegovine, rahmetli Memo, kako su ga prijatelji zvali, daje svoj puni doprinos, ne štedeći sebe. U jednoj od tih akcija, prilikom dostave medicinskog materijala u opkoljenu Dobrinju, Memo biva teško ranjen i postaje 100 posto RVI. Poslije oporavka vraća se u redove matične jedinice i nastavlja borbu do konačnog oslobođenja – navode iz Savez udruženja dobitnika najviših ratnih priznanja „Zlatni ljiljan“ i „Zlatna policijska značka“ KS.


Mehmedalija Imamović. Agencije

Dodaju da mu je za „iskazanu hrabrost, sposobnost i lični doprinos u organiziranju i vođenju oružanog otpora agresoru na Republiku Bosnu i Hercegovinu 1994. godine dodijeljeno najviše ratno priznanje ''Zlatni ljiljan“.

Dženaza će se biti klanjana u četvrtak, 5. marta, na mezarju Vlakovo (Aleja veterana), gdje će biti ukopan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.