PARLAMENT BIH

Iduće sedmice o pravosuđu, radu VSTV-a i izvještajima Tužilaštva

Poslanici bi trebali razmotriti i poslaničke inicijative pristigle između dva zasjedanja

Sjednica Predstavničkog doma PSBiH. Avaz

Srna

3.3.2020

Sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH posvećena stanju u pravosuđu i radu Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH bit će održana u srijedu, 11. marta, saopćeno je iz Parlamentarne skupštine.

Na dnevnom redu tematske sjednice nalaze se i informacije o radu Tužilaštva BiH za 2017. i 2018. godinu.

Početak ove sjednice zakazan je za 10 sati, a po njenom okončanju bit će održana nova sjednica Predstavničkog doma.


Sjednica Predstavničkog doma. Avaz

Na dnevnom redu te sjednice nalaze se izvještaji Kolegija Predstavničkog doma o nastojanju za postizanje saglasnosti za tačke dnevnog reda sjednice ovog doma održane 26. februara, kada nije postojala entitetska većina glasova iz Republike Srpske za najveći dio razmatranih tačaka.

Uz izvještaje o radu više različitih institucija, komisija i odbora, na usaglašavanje Kolegija upućeni su i nekoliko odluka i poslaničkih inicijativa, kao i povjerljivi materijali.

Poslanici bi trebali razmotriti i poslaničke inicijative pristigle između dva zasjedanja, među kojima je i inicijativa Edite Đapo za održavanje hitnog sastanka s nadležnim institucijama na nivou BiH i entiteta kako bi status djece povratnika iz Sirije što prije bio riješen, odnosno kako bi ta djeca mogla biti upisana u matične knjige i dobiti državljanstvo BiH. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.