SAZNAJEMO

Raspisana Interpolova crvena potjernica za Redžovićem

Redžovića je Sud BiH početkom februara ove godine pravosnažno osudio na pet godina i osam mjeseci robije

Redžović: Pravosnažno osuđen. Interpol

Piše: M. Aš. / Avaz.ba

4.3.2020

Međunarodna policijska agencija Interpol raspisala je, po zahtjevu bh. pravosuđa, crvenu potjernicu za državljaninom BiH i Srbije Izetom Redžovićem.

Redžovića je Sud BiH početkom februara ove godine pravosnažno osudio na pet godina i osam mjeseci robije, ali je evidentno da je nedostupan. Potjernica za Redžovićem je raspisana zbog krivičnog djela organizirani kriminal u vezi s krivotvorenjem isprave i ovjeravanjem neistinitog sadržaja.


Redžović: Ima dvojno državljanstvo. Interpol

Prema navodima iz optužnice, od 2013. do kraja juna 2016. godine, na području Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, organizirana je grupa ljudi radi izrade, nabavke i prodaje krivotvorenih putnih isprava i ličnih karti, u cilju stjecanja lažnog identiteta. 

Radi se o predmetu kodnog naziva "Papirus". Istragom je tada utvrđeno, a što su pisali i mediji u regionu, da je ova organizirana kriminalna grupa pribavila lažne dokumente BiH za 36 osoba koje pripadaju kriminalnom miljeu zemalja u regionu. Krali su identitete građana naše zemlje, a potom kriminalcima iz regiona omogućavali da dobiju originalne pasoše BiH.

Uslugu su naplaćivali 10.000 KM. Lažne identitete su tako imali kriminalci s područja Srbije, Crne Gore, Bugarske...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.