INTERVJU

Premijer Mario Nenadić: Ova vlada spremna je raditi!

Nenadić je pojasnio detalje ekspozea koji je iznio pred zastupnike Skupštine KS te je najavio u kojem će se smjeru kretati razvoj Kantona u smislu projekata iz sektora saobraćaja, zdravstva, privrede i drugih resora

Piše: A. Aljimi / Avaz.ba

4.3.2020

(Video/montaža: Selma MUJIĆ)

Mario Nenadić, novoizabrani premijer Kantona Sarajevo, prvi dan nakon ulaska u kabinet dao je našem novinaru ekskluzivni intervju u kojem je pojasnio šta se može očekivati od ovog saziva.

Naime, Nenadić je pojasnio detalje ekspozea koji je iznio pred zastupnike Skupštine KS te je najavio u kojem će se smjeru kretati razvoj Kantona u smislu projekata iz sektora saobraćaja, zdravstva, privrede i drugih resora.  

Profesionalni pristup

Naveo je da su ministri ljudi koji su ostvareni u svojim branšama te je naveo da od svih očekuje profesionalan pristup izazovima koji im predstoje.

Objasnio je i zašto ga u medijima nije bilo duže od godinu te čime se bavio nakon prestanka mandata na poziciji ministra pravde KS. Dotaknuo se i položaja boraca te je najavio programe za poboljšanje statusa ove populacije, kao i izgradnju centralnog spomen-obilježja.

Mladi u fokusu

Premijer Nenadić također je kazao da će u fokusu ove vlade biti mladi te da su u nacrtu projekti s određenim službama kojima će se pomoći omladini u smislu zapošljavanja.

Nenadić se dotaknuo i štrajka zdravstvenih radnika te je naveo da će se sa sindikatima obaviti razgovori, ali da se neće pristajati na ucjene, već da će se ići ka iznalaženju realnog i rješenja koje će biti prihvatljivo za obje strane.

Prvi izazov s kojim se suočavaju Nenadić i njegov tim ministara je budžet na koji će u narednim danima uložiti amandmane radi evfikasnijeg utroška sredstava. Ponovio je da ovaj saziv Vlade KS neće voditi osvetničku politiku, niti im je namjera da se s bilo kim svađaju, ali da će mnoge stvari morati ispraviti, poput štetnih ugovora koji su u ime Vlade potpisani u ranijem periodu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.