PROGNOZA

Sve je moguće: Meteorolozi najavili sunce, vjetar, kišu i snijeg

Oblačno s padavinama preovladavat će i tokom vikenda

Promjenljivo vrijeme u narednim danima. Goran Kovačić/PIXSELL

Avaz.ba

5.3.2020

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama centralne i istočne Bosne će biti magle i niskih oblaka. Novo naoblačenje sa zapada krajem dana. 

Vjetar u Bosni slab istočni i jugoistočni. U Hercegovini prije podne slaba do umjerena bura, a poslije podne vjetar slab jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura -4 do 2, na jugu od 1 do 6, a dnevna od 6 do 12, na jugu do 15 stepeni.

U Sarajevu u jutarnjim satima i dio prijepodneva se očekuje magla ili niska naoblaka, a u ostatku dana sunčanije. Jutarnja temperatura oko 1, a dnevna oko 8 stepeni.

Izgledi vremena. FHMZ

Sutra pretežno oblačno sa kišom. Na planinama je moguć snijeg. Obilnije padavine se očekuju u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. 

Tokom dana u većem dijelu Bosne prestanak padavina i prolazno razvedravanje. Nove padavine u Bosni se očekuju u večernjim satima. Jutarnja temperatura od -1 do 5, na jugu od 4 do 9, a dnevna od 7 do 14, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne do 16 stepeni.

Oblačno s padavinama preovladavat će i tokom vikenda.

U subotu se očekuje kišovito vrijeme, a u višim područjima (iznad 1.000 m) sa susnježicom i snijegom. Tokom poslijepodneva ili u večernjim satima u većini područja se očekuje prestanak padavina. Jutarnja temperatura od 1 do 7, na jugu od 5 do 9, a dnevna od 5 do 11, na jugu od 10 do 15 stepeni.

U nedjelju oblačno vrijeme. Poslije podne i u večernjim satima slaba kiša u Hercegovini. U istočnoj i djelimično centralnoj Bosni snijeg i susnježica u višim područjima, a u nižim kiša. Jutarnja temperatura od -2 do 4, na jugu od 3 do 8, a dnevna od 2 do 8, na jugu od 6 do 12 stepeni.


Biometeorološke prilike. FHMZ

Stabilizacija vremenskih prilika povoljno će djelovati na većinu ljudi, a hronični bolesnici i meteoropati osjetiće olakšanje. 

Temperature će tokom jutra biti niske, čemu bi trebali posvetiti pažnju i prikladno se odjenuti. 

U Bosni bi nešto duže zadržavanje naoblake i pojava magle u prijepodnevnim satima mogli stvoriti manje poteškoće osjetljivim osobama. u ostatku dana znatno ugodnije uz postepeno zatopljenje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.