SAZNAJEMO Nedavno boravio u Milanu

Vanredno stanje u zeničkoj bolnici: Portir izoliran, sumnja se na koronavirus

Obustavljeni su operacije i pregledi, rade se samo hitni slučajevi, kaže nam izvor

D. Pa. / Avaz.ba

Kantonalna bolnica Zenica

Foto: Arhiv


I dok Ednan Drljević, načelnik Odjela za infektivne bolesti zeničke bolnice, tvrdi u izjavi za naš portal da nema mjesta panici, barem za sada, kada govorimo o koronavirusu u Zenici, “Avaz” saznaje da je, ipak, u Kantonalnoj bolnici Zenica, ali i stacionaru, vanredno stanje.  

- U bolnici je vanredno stanje, sve je zatvoreno. Navodno je u izolaciji pacijent sa sumnjom na koronavirus. Zatvoren je i stacionar, sve je obustavljeno. Pregledi i operacije. Rade se samo hitni slučajevi - priča nam izvor.

Kako saznajemo, pacijent sa sumnjom na koronavirus je portir iz željezničkog stacionara, koji je, navodno, nedavno boravio u Milanu.

- Ne dozvoljava se uopće ući u bolnicu bilo kome - tvrdi naš izvor.

  • Ednan Drljević

    Ednan Drljević

    Foto: D. Pašalić


Drljević je ranije za naš portal izjavio da slučaj više liči na gripu nego na koronavirus.

- Taj slučaj više liči na gripu nego na koronavirus. Ne znamo još ništa. Poslat će se nalazi na gripu, pa ćemo se nakon toga odlučiti. Uglavnom, nema ništa značajno što se tiče koronavirusa, dakle nikakvih promjena - kazao je Drljević za “Avaz”.

Podsjetimo, jutros je u Banjoj Luci potvrđeno da dvije osobe imaju koronavirus, dok je u Sarajevu osoba testirana na koronavirus imala negativan nalaz.

NA VRH

Podijeli članak na