ODLUKE

Počela prva sjednica nove Vlade Kantona Sarajevo

Za imenovanje nove Vlade 3. marta glasalo je 18 zastupnika Skupštine Kantona Sarajevo, 15 je bilo protiv, dok je jedan zastupnik bio suzdržan

Sjednica Vlade KS. M. Tabaković

Avaz.ba

6.3.2020

U toku je sjednica nove Vlade Kantona Sarajevo s premijerom Mariom Nenadićem na čelu.

Na dnevnom redu sjednice je Nacrt programa rada Vlade Kantona Sarajevo za ovu godinu, zatim Prijedlog budžeta Kantona Sarajevo za 2020. godinu. 


Sjednica Valde KS - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

Podsjetimo, za imenovanje nove Vlade 3. marta glasalo je 18 zastupnika Skupštine Kantona Sarajevo, 15 je bilo protiv, dok je jedan zastupnik bio suzdržan. 

Kantonalni zastupnici imenovali su Mersu Kusturu za ministricu pravde i uprave, Faruka Kapidžića za ministra prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša te Adija Kalema za ministra saobraćaja. Ismir Jusko imenovan je za ministra unutrašnjih poslova, Draško Jeličić za ministra privrede, Jasmin Halebić za ministra finansija, Rusmir Mesihović za ministra zdravstva, Anis Krivić za ministra za obrazovanje, nauku i mlade, Hajrudin Grabovica za ministra za boračka pitanja, Kenan Alikadić za ministra kulture i sporta, Jasnu Agić za ministricu za rad, socijalnu politiku, raseljene osobe i izbjeglice i Nihada Glamoč - ministrica komunalne privrede.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.