BIHAMK Podaci Hidrometeorološkog zavoda FBiH

Od 9 do 15 sati bit će obustavljen saobraćaj na putnom pravcu Crna Rijeka - Mrkonjić-Grad

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta

Avaz.ba
09.03.2020 06:51

Kroz tunel Vranduk, od 05 do 21 sat saobraća se dvosmjerno

Foto: Ilustracija

Na dionicama u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima, ovog jutra iz BIHAMK-a upozoravaju na moguću poledicu. 

Vozačima skrećemo pažnju i na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno - saopćeno 

Na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka u mjestu Ugarak, zbog sanacionih radova od 07 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava (uz 15-minutno propuštanje vozila). Iza 16 sati na ovoj dionici saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Obustava saobraćaja zbog sanacionih radova na snazi je i na putnom pravcu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad u mjestu Bjelajce od 09 do 15 sati. 

  • Iz BIHAMK-a upozorilin a moguću poledicu
    Iz BIHAMK-a upozorilin a moguću poledicu Foto: Screenschot

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. 

Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova na izgradnji novog graničnog prelaza obustavljen je saobraćaj na graničnom prelazu Deleuša-Vraćenovići.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Komentari

NA VRH