BANJA LUKA

Nakon dvodnevnog prekida zbog koronavirusa počela nastava u Osnovnoj školi "Branko Ćopić"

Đaci iz odjeljenja koje je izolirano danas nisu tu, kazala je direktorica škole

Jedan razred izoliran. Ilustracija

Srna

9.3.2020

Nastava u banjalučkoj Osnovnoj školi "Branko Ćopić" jutros je počela poslije dvodnevnog prekida koji je uslijedio nakon što je potvrđeno da je jedan učenik osmog razreda pozitivan na koronavirus, izjavila je direktorica ove škole Branislava Pejašinović. 

Nakon dvodnevne obustave nastave u našoj školi se ponovo jutros oglasilo školsko zvono i počeli smo s redovnim radom. Đaci iz odjeljenja koje je izolirano svakako danas nisu tu, ali za sve ostale učenike nastava je počela - rekla je Pejašinović.  

Ona je istakla da je prethodnih dana izvršena kompletna dezinfekcija školskih prostorija i da se nastava odvija prema uobičajenom rasporedu.

Osnovna škola "Branko Ćopić". Ilustracija

- Iako je odsutan nemali broj nastavnika, uspjeli smo organizirati nastavu i pratit ćemo situaciju iz dana u dan i postupati po preporukama nadležnih institucija - rekla je ona.

Pejašinović je precizirala da će nekoliko nastavnika škole raditi u dvije smjene, dok će određeni broj časova držati nastavnici koji u to vrijeme imaju pauzu.

- Angažirat ćemo i nekoliko nastavnika van škole - istakla je ona.

U OŠ "Branko Ćopić" nastava je prekinuta u četvrtak, 5. marta, nakon što je utvrđeno da je učenik osmog razreda pozitivan na koronavirus.

Testiranje je pokazalo da su ostali učenici iz razreda i nastavnici negativni na koronavirus, ali se nalaze u kućnoj izolaciji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.