AFERA MEMORI

Tužilaštvo KS traži još tri mjeseca pritvora za Jasmina Meškovića

Mešković je predsjednik Saveza logoraša BiH, a za malverzacije u vezi sa štampanjem i prodajom duplih karata za Muzej genocida prijavio ga je njegov sin Mirza

Mešković: Uhapšen 16. decembra. Avaz

Piše: M.Aš. / Avaz.ba

9.3.2020

Postupajuća tužiteljica Tužilaštva Kantona Sarajevo predložila je Općinskom sudu u Sarajevu produženje pritvora za još tri mjeseca osumnjičenima Jasminu Meškoviću i Suadi Nožić, rečeno je za "Avaz" iz ove pravosudne institucije.

Produženje je predloženo zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ponoviti krivično djelo. Ovu informaciju potvrdila nam je i Azra Bavčić, portparol Tužilaštva.

Mešković je predsjednik Saveza logoraša BiH, a za malverzacije u vezi sa štampanjem i prodajom duplih karata za Muzej genocida prijavio ga je njegov sin Mirza. On se tereti za zloupotrebu položaja i ovlasti. U pritvoru su već tri mjeseca, a uhapšeni su 16. decembra prošle godine, u akciji FUP-a "Memori".

Sumnja se da su na duplim kartama zaradili stotine hiljada maraka. Osim Meškovića i Nožić, pod istragom su i kustosica muzeja u Mostaru Menvirsa Kmetaš-Demić, Šejla Bašić, Midheta Šoljić i Senad Jusufbegović, koji je prvi priznao krivicu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.