ENERGENTI

Gorivo je pojeftinilo: Otkrivamo gdje je i najniža cijena

Na jednoj od benzinskih pumpi zabilježili smo cijenu od 1,66 KM za litar dizela

Cijena dizela na jednoj od pumpi u Posušju. Avaz

Piše: E. H. / Avaz.ba

10.3.2020

Federalno ministarstvo trgovine do danas je zaprimilo više od 200 obavijesti o promjeni cijena naftnih derivata (OPC obrasci). 

- Trenutni raspon maloprodajnih cijena na benzinskim pumpama u Federaciji BiH kreće se za BMB 95 od 1,91 do 2,36 KM po litru, a za dizel (D5) od 1,66 do 2,36 KM po litru – rečeno je u Federalnom ministarstvu trgovine.

Podsjećaju da se sve informacije o cijenama naftnih derivata na benzinskim pumpama u Federaciji BiH mogu pratiti putem mobilne aplikacije Federalnog ministarstva trgovine FMT FBIH OIL INFO koja je dostupna na platformi Google Play Store. 

Za litar dizela samo 1,66 KM. Avaz

Mobilna aplikacija svim građanima pruža pravovremenu informaciju o cijenama goriva na svim benzinskim pumpama u FBiH, od najnižih do najviših. Uvidom u aplikaciju utvrdili smo i rekordera po pitanju najniže cijene goriva.

Otišli smo na lice mjesta, a put nas je odveo u Posušje. Na jednoj od benzinskih pumpi zabilježili smo cijenu od 1,66 KM za litar dizela.

Podsjećamo građane da kretanje cijena goriva u Federaciji BiH mogu pratiti putem spomenute aplikacije, te svojim odabirom određenih benzinskih pumpi doprinijeti snižavanju cijena naftnih derivata u BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.