POZITIVNE PRIČE

Adem se zaposlio, a patike mu poslao i Jusuf Nurkić

Primila me jedna firma briketara, kaže Salčinović, koji je poznat po tome što mu trebaju cipele broj 50

Piše: H. Čukle / Avaz.ba

10.3.2020

Adem pokazuje patike koje mu je poslao Nurkić: Kao da su pravljene za moju nogu. Avaz

Fojničaninu Ademu Salčinoviću jučer je bio prvi radni dan na novom poslu. Kako nam je kazao ovaj demobilisani borac Armije RBiH, nakon teksta u „Avazu“ o tome da mu je prijeko potreban posao jer ni on ni supruga nigdje ne rade, a na birou je 30 godina, dobri ljudi su mu se počeli javljati.

Uzimao od oca

- Primila me jedna firma briketara iz Fojnice preko Biroa za zapošljavanje. Evo krenuo sam preuzeti i nešto novca koji mi je poslao neki čovjek iz Makedonije. Stotine telefonskih poziva sam imao ovih dana, nema odakle me ne zovu. Čak imam ponuda da idem raditi u Njemačkoj, razmislit ću, hvala svima na pomoći i podršci – kaže Salčinović.

Na malu ekskurziju morao je nositi očeve cipele. H. Čukle

Adem je u Fojnici, ali i šire, poznat po tome što nosi veliku obuću, brojeve od 50 do 52, u zavisnosti od modela. Zbog toga godinama ima problem šta obuti. Još dok je bio u četvrtom razredu osnovne škole nosio je broj 45, a na malu ekskurziju morao je nositi očeve cipele.


Pomoć Šetkića

I ovaj problem je, nakon teksta u „Avazu“, na Ademovu sreću, riješen.

- Prvo mi je košarkaš Adair Šetkić iz Sarajeva koji igra u Italiji poslao dva para patika. Za moje poteškoće se čulo čak i do daleke Amerike, pa mi je naš poznati košarkaš u američkoj NBA ligi Jusuf Nurkić brzom poštom poslao pet pari kvalitetnih patika. Taman su mi, kao da su pravljene za moju nogu. Od Almira Mujića iz Gradačca sam dobio radne cipele, jedan čovjek iz Visokog mi je  poslao patike i 100 eura. Neki su mi kazali da su mi poslali pakete garderobe pa stići će valjda - kaže zadovoljni Salčinović.

Nurkić: Poštom poslao pet pari patika. Arhiv

Jedno vrijeme Adem je nosio i drvene cipele koje mu je donio rođak iz Nizozemske.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.