SARAJEVO

Tegeltija s Grujičićem o isplati preostalih 1,5 miliona KM za razvoj Srebrenice

U fokusu razgovora bilo je pitanje zastoja u vezi s realizacijom isplate preostalih sredstava u iznosu od milion i po KM koje je odobrio prethodni saziv Vijeća ministara

Sa sastanka: Grujičić zatražio isplatu preostalog dijela sredstava. Vijeće ministara

Avaz.ba / Fena

10.3.2020

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija razgovarao je danas sa načelnikom Općine Srebrenica Mladenom Grujičićem.

U fokusu razgovora bilo je pitanje zastoja u vezi sa realizacijom isplate preostalih sredstava u iznosu od milion i po KM koje je odobrio prethodni saziv Vijeća ministara.

Grujičić je naglasio da je od predviđenog iznosa od dva miliona KM, obećanih na investiciono-razvojnoj konferenciji „Mogućnosti i perspektive razvoja Srebrenice 2015“, a koja je održana 2015. godine u Srebrenici, Vijeće ministra do sada isplatilo pola miliona KM.


Grujičić je Tegeltiji uručio plaketu Općine Srebrenica. Vijeće ministara

Istovremeno, zatražio od predsjedavajućeg Tegeltije pomoć u isplati preostalog dijela, kako bi bila nastavljena realizacija infrastrukturnih projekata od značaja za sve građane te opštine.

Tegeltija je istakao da će Vijeće ministara na čijem je čelu učiniti sve kako bi obećanje prethodnog saziva bilo realizovano, te izrazio je podršku rukovodstvu općine Srebrenica u naporima da osigura bolje ekonomske uvjete za život svih stanovnika ove općiine i njihov društveni prosperitet.

Grujičić je Tegeltiji uručio plaketu Općine Srebrenica za izuzetan doprinos Vijeća ministara BiH razvoju i prosperitetu ove lokalne zajednice i njenih građana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.