FBIH

Zbog koronavirusa odgađa se i ovogodišnji Mostarski sajam?

Nadležni kažu da će pratiti razvoj situacije u BiH

Međunarodni sajam privrede Mostar 2019.. Mostarski sajam

Piše: E. H. / Avaz.ba

10.3.2020

Uzimajući u obzir da je Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva preporučio da se ne održavaju javni skupovi na području FBiH, upitno je i održavanje ovogodišnjeg Mostarskog sajma, koji je planiran za 31. mart ove godine.

Podsjećamo, javnim skupom smatra se svako organizirano okupljanje građana koje se održava na za to prikladnom prostoru, u skladu s propisima o javnom okupljanju.

Tragom ove informacije kontaktirali smo i organizatore ovogodišnjeg Mostarskog sajma, ali nam oni nisu mogli pružiti konačnu informaciju. Iz Službe za odnose s javnošću za „Dnevni avaz“ rečeno je da se sve pripreme održavaju kao da će se sajam održati te da u ovom trenutku više ne mogu reći.


Bošnjak: Postupit ćemo odgovorno. Avaz

Pozvali smo i direktoricu Mostarskog sajma Dalfinu Bošnjak, koja nam je kratko kazala da se „prati situacija i da će se postupiti odgovorno“.

Upitali smo i hoće li se na sajmu pojaviti izlagači iz Italije i Kine, na šta su nam odgovorili da je još krajem januara dogovoreno da izlagači iz Kine neće učestvovati na ovogodišnjem sajmu.

- Što se tiče izlagača iz Italije, još nije sve dogovoreno. Sve ostalo su još samo medijski naslovi – istakla je Bošnjak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.