SARAJEVO

Magazinović: Recite ko su ubice Dženana Memića i Davida Dragičevića

Burno je reagirala Tadić kazavši da se radi o otvorenom predmetu i da se ne smije pričati o tome

Tematska sjednica Parlamenta BiH o stanju u bh. pravosuđu. M. KADRIĆ

Piše: E. H. Avaz.ba

11.3.2020

U zgradi Parlamenta BiH održava se tematska sjednica Predstavničkog doma o stanju u bh. pravosuđu. 

Zastupnik SDP-a u Predstavničkom domu PSBiH Saša Magazinović kazao je da se treba držati poslovnika i da je Denis Zvizdić trebao upozoriti glavnu tužiteljicu Tužilaštva BiH Gordanu Tadić da ovo nije nikakva konferencija nego sjednica najvišeg doma.

On je u diskusiji kazao da je ova sjednica korisna i da je važno da predstavnici pravosuđa izađu i konačno kažu ime ubica Dženana Memića i Davida Dragičevića.

- Oni to znaju, ali nemaju petlju. Ova dva slučaja su najbolji dokaz gdje je pravosuđe u BiH. U Sarajevu se vodi proces za saobraćajnu nesreću i svi znaju da je Dženan ubijen i Sud dva puta to obori. Nestaju dokazi, prijeti se svjedocima, VSTV ne reagira. Tužilaštvo bezuspješno pokazuje dokazati da je bila saobraćajna nesreća, a Sud govori da nije ubijen. Supruga od navodnog vozača je kazala da je vozač izašao pa šipkom udario Dženana, pa je povukla tu izjavu, ali je sve ostalo zapisano. Kasnije je izjavila da njen muž uopće nije udario Dženana, nego su im prijetili da to kažu, a njenom mužu gurali pištolj u usta da to prizna. VSTV nikad nije reagirao. Dr. Čeljo je kazao i policiji i porodici da je Dženan udaren oštrim predmetom, nikada nije pozvan - istakao je Magazinović. 

Burno je reagirala Tadić kazavši da se radi o otvorenom predmetu i da se ne smije pričati o tome.

Magazinović je kazao da govori o propustima Tužilaštva i da su svi toga svjesni.

Tematska sjednica Parlamenta BiH o stanju u bh. pravosuđu. M. KADRIĆ

- Stisnite petlju i kažite ovdje ko je ubio Dženana. Kako objašnjavate da sto dana za Davida nije otvorena istraga? Nisu mogli naći osnov sumnje da je počinjeno krivično djelo - kazao je Magazinović, pitajući kako su podmetnuti dokazi, kako su nestali. 

- Niste, jer sudjelujete u zaštiti ubica i imate petlju. Imate petlju ovdje prstom prijetiti da ćemo svi biti pohapšeni, pa hajte krenite! Ali vi ste na uzdi političara koji su vas tamo doveli - naglasio je Magazinović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.