REAKCIJE

Dok mi trošimo zdravlje na migrantsku krizu i korona pandemiju, oni spremaju novu izbornu krađu

Ako ovo opstane, budući izbori nemaju nikakvog smisla, a ni sadašnja koaliciona participacija u vlasti

Radončić: SBB je najviše bio žrtva izbornih prevara. Armin Durgut / PIXSELL

Avaz.ba

11.3.2020

Povodom današnjeg izbora članova Centralne izborne komisije, reagirao je na svom Instagram profilu predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić.

Radončićev status prenosimo u cijelosti:

- Izborom novih članova CIK-a, u režiji SDA i SDS-a, realno je očekivati kontinuitet izbornih prevara, čija je žrtva najviše bio SBB. Dovoljno se sjetiti činjenice da je dan uoči izbora 2018. godine zamijenjeno čak 6.500 članova biračkih odbora, a CIK je sve to legalizirao. Danas je ta stranka dodatno povećala utjecaj na CIK i pripremila teren za nove izborne prevare.


Radončić: SBB je najviše bio žrtva izbornih prevara. Armin Durgut / PIXSELL

Dok mi trošimo svoje zdravlje i posljednji atom snage da pomognemo građanima u migrantskoj krizi, korona pandemiji i na drugim poljima, oni već planiraju kako da ponovo kompromitiraju izborni proces i izvrgnu volju građana.

Ako ovo opstane, budući izbori nemaju nikakvog smisla, a ni sadašnja koaliciona participacija u vlasti.

View this post on Instagram

PRIPREMA NOVE IZBORNE KRAĐE Izborom novih članova CIK-a, u režiji SDA i SDS-a, realno je očekivati kontinuitet izbornih prevara, čija je žrtva najviše bio SBB. Dovoljno se sjetiti činjenice da je dan uoči izbora 2018. godine zamijenjeno čak 6.500 članova biračkih odbora, a CIK je sve to legalizirao. Danas je ta stranka dodatno povećala utjecaj na CIK i pripremila teren za nove izborne prevare. Dok mi trošimo svoje zdravlje i posljednji atom snage da pomognemo građanima u migrantskoj krizi, korona pandemiji i na drugim poljima, oni već planiraju kako da ponovo kompromitiraju izborni proces i izvrgnu volju građana. Ako ovo opstane, budući izbori nemaju nikakvog smisla, a ni sadašnja koaliciona participacija u vlasti.

A post shared by Fahrudin Radončić (@radoncicfahrudin) on

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.