OPREMANJE

Četiri miliona KM za nabavku respiratora, maski i zaštitnih odijela u RS

Građani koji su u kućnoj izolaciji moraju da poštuju mjere koje im doktor odredi

Nabavka opreme za borbu protiv koronavirusa. Arhiv

Avaz.ba / Fena

13.3.2020

Vlada Republike Srpske uplatila je danas četiri miliona maraka entitetskom Institutu za javno zdravstvo. Novac je namijenjen za nabavku respiratora, milion komada maski, 30.000 zaštitnih odijela. 

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite i Institut za javno zdravstvo RS vrše pojačan epidemiološki nadzor i nastavit će da redovno obavještavaju javnost o epidemiološkoj situaciji kada je u pitanju novi koronavirus u tom bh. entitetu. Iz entitetske vlade podsjećaju građane da slušaju sve nadležne službe, da situaciju shvate na odgovoran način kako bi zaštitili svoje i zdravlje drugih ljudi. 

Napominju građanima, koji se nalaze u kućnoj izolaciji, da poštuju mjere koje im preporuči nadležni ljekar. Svi putnici koji dolaze iz područja gdje su registrirani slučajevi pojave novog koronavirusa moraju da se unutar 14 dana od dolaska u RS telefonski jave nadležnom domu zdravlja. Putnici koji nemaju svog porodičnog doktora u RS potrebno je da se telefonom jave Institutu za javno zdravstvo RS. Za sve informacije u vezi s ovim pitanjima otvorena je besplatna telefonska linija 0800 50 555.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.