KORONAVIRUS

U Brčkom se obustavlja rad vrtića, ograničeno radno vrijeme ugostiteljskih objekata

Prilikom ulaska u BiH na graničnim prijelazima na području Distrikta Brčko BiH putnici koji dolaze s područja država ugroženih koronavirusom obavezni su popuniti sanitarni obrazac

Brčko: Mjere prevencije širenja koronavirusa. Arhiv

Avaz.ba / Fena

13.3.2020

Šef Inspektorata Distrikta Brčko BiH Damir Bulčević danas je izjavio da je Vlada Distrikta Brčko BiH aktivirala Krizni štab koji obuhvata sve važne institucije koje mogu pomoći u prevenciji širenja koronavirusa.

- Kroz Krizni štab smo donijeli određene odluke po pitanju ulazaka u Distrikt Brčko BiH. Dogovoreno je da sanitarni inspektori budu 24 sata u saradnji s Graničnom policijom i Državnom graničnom službom BiH, te u stalnoj komunikaciji s javnim zdravstvom - rekao je Bulčević. 



Bulčević: Ugostiteljski objekti će raditi do 18 sati, tržni centri do 19, a pekare do 22 sata. Fena

Vlada je danas usvojila zaključak da su prilikom ulaska u BiH na graničnim prijelazima na području Distrikta Brčko BiH putnici koji dolaze s područja država ugroženih koronavirusom obavezni popuniti sanitarni obrazac. Ukoliko imaju simptome koronavirusa, bit će upućeni u karantin, odnosno na daljnje posmatranje higijensko-epidemiološke službe.

Najavljeno je da će od ponedjeljka biti obustavljen rad vrtića, kao i autoškola na minimalno 15 dana. Ugostiteljski objekti će raditi do 18 sati, tržni centri do 19, a pekare do 22 sata. Brčansko zdravstvo i sanitarna inspekcija educirat će uposlene u ovim objektima u smislu redovnog čišćenja i načina čišćenja, dezinficiranja površina i stvari s kojima u kontakt dolazi veliki broj ljudi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.