NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Od ponedjeljka izolacija 14 dana

U današnjem broju „Avaza“ pročitajte i prilog „Sedmica“

Piše: Avaz.ba

14.3.2020

Naslovna strana za 23.03.2015.. Avaz

"Dnevni avaz", najtiražniji bh. politički dnevnik, u današnjem izdanju donosi priču o novim mjerama za suzbijanje širenja koronavirusa i odluci da svi građani koji se vraćaju u zemlju moraju ići u izolaciju u trajanju od 14 dana. 

Donosimo razgovor s uglednim bh. kardiologom Nabilom Naserom, koji za naš list kaže da stanje nije alarmantno.

Senka Kurt u komentaru bavi se temom širenja koronavirusa te ističe potrebu pridržavanja uputa koje izdaju nadležne bh. institucije.

Ugledni sociolog Jusuf Žiga za „Avaz“ poručuje da panika nije dobrodošla te dodaje da svi trebamo na odgovoran način posmatrati situaciju.

Ličnost dana je Asim Kurjak, ugledni bh. akademik.

Istražujemo i kakve posljedice trpi bh. ekonomija zbog širenja koronavirusa, te prenosimo poruke privrednika.

U ovom broju donosimo i priču o tragično stradaloj ženi iz Srebrenika te prenosimo poruku njenog supruga da će neko morati odgovarati za Belminu smrt.

Na stranicama Crne hronike saznajte kako je završeno ponovljeno suđenje Sanjinu Sefiću, kojeg Tužilaštvo KS tereti za smrt studentica Selme Agić i Edite Malkoč.

Na Jet setu donosimo intervju s Aleksandrom Milićem, inače kompozitorom, tekstopiscem i osnivačem grupe „Miligram“.

U rubrici Sport pročitajte zašto su fudbaleri Sarajeva odustali od odlaska u Ljubuški. Također prenosimo priču o bh. reprezentativcu Edinu Višći i njegovoj najboljoj sezoni u karijeri. Donosimo i priču o predstojećim Olimpijskim igrama u Japanu, te problemima koji su vezani za koronavirus.

U našem redovnom prilogu „Sedmica“ pročitajte intervju s analitičarem i višim saradnikom Centra za analize evropskih politika Janušem Bugajskim.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.