ALARMANTNO

Policija u Tuzli provjerava osobe u izolaciji, sankcije za one koje ne zateknu u kući

Slučaj zaraze koronavirusom u Tuzlanskom kantonu dosad nije zabilježen

Policija u Tuzli provjerava osobe u izolaciji. Ilustracija

Avaz.ba

14.3.2020

U Tuzlanskom kantonu pripadnici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova počinju s provjerom osoba koje su u BiH stigle iz regija pogođenih koronavirusom, a kojima su nadležne epidemiološke službe izdale rješenje o samoizolaciji. Naime, za one koji se ne budu pridržavali mjera predviđene su sankcije. 

Zbog sve većeg broja prijava građana da se stanovnici tuzlanske regije ne pridržavaju naredbi o 14-dnevnoj samoizolaciji, Krizni štab Ministarstva zdravstva TK bio je prinuđen posegnuti za represivnim mjerama.

Broj oboljelih raste u BiH. Ilustracija

Ranije su kazali da je alarmantno stanje po pitanju svijesti građana koji se ne pridržavaju naredbi, ne razmišljajući o tome da izlaskom iz kućne izolacije predstavljaju potencijalnu opasnost za širenje koronavirusa.

- Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova TK spremna je svojim resursima za polazak u kontrolu rješenja o kućnoj izolaciji - kažu iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva TK.

Na područje Tuzlanskog kantona najviše dolaze osobe s prostora Njemačke, zbog činjenice da im je jednostavnije putovanje omogućemo linijom koja dolazi na Međunarodni aerodrom u Tuzli.

Slučaj zaraze koronavirusom u Tuzlanskom kantonu dosad nije zabilježen, a kako nam je potvrđeno iz Kantonalnog kriznog štaba, u protekla 24 sata još jedna osoba je testirana. Rezultati analize su negativni na novi virus COVID-19, a od 25. februara do danas ukupno je testirano 18 osoba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.