ODLUKE

Elektroprivreda RS zabranila službena putovanja, omogućen rad od kuće

Trudnice i osobe slabijeg i narušenog zdravlja dobijaju "povlašteni status", a u jednoj prostoriji najviše mogu biti tri osobe

Zgrada Elektroprivrede Republike Srpske. Arhiv

Srna

14.3.2020

Elektroprivreda Republike Srpske (ERS), jedno od najvećih preduzeća u BiH, izdala je uputstva za više od 10.000 radnika ovog holdinga o hitnom postupanju zbog koronavirusa, a među njima su zabrana svih službenih putovanja, kao i da se radnicima, kojima priroda posla to dozvoljava, omogućava da rade od kuće.

Trudnice i osobe slabijeg i narušenog zdravlja dobijaju "povlašteni status", a u jednoj prostoriji najviše mogu biti tri osobe, navodi se u informaciji o hitnom postupanju.

Navodi se da treba smanjiti ili svesti na minimum broj neposrednih kontakata unutar preduzeća, kao i kontakata sa eksternim saradnicima, te, ukoliko je moguće, omogućiti udaljenost od najmanje jednog metra između zaposlenih.


Zgrada Elektroprivrede Republike Srpske. Arhiv

Svakodnevno se moraju dezinfikovati prostorije, pojačati kontrola rada Službe za poslove društvenog standarda i održavanja prostorija, te obezbijediti radnicima čija priroda posla podrazumijeva stalno prisustvo, interventnu nabavku zaštitne opreme.

Propisane mjere odnose se za sve zaposlene u svim zavisnim preduzećima u okviru holdinga ERS.

Informaciju o hitnom postupanju potpisao je generalni direktor ERS Luka Petrović, a donesena je shodno odluci Svjetske zdravstvene organizacije o proglašenju pandemije virusa korona i s obzirom na činjenicu da su Vlada Republike Srpske, kao i jedinice lokalne samouprave već donijeli određene preporuke i uputstva.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.