PRENOSIMO

Šarović je izmislio uran, SDS je genocidna stranka koja blokira NATO put, SDA je definitivno izgubila SBB

Ovoj zemlji trebaju pošteni izbori

Avaz.ba

14.3.2020

Fahrudin Radončić, ministar sigurnosti BiH i lider SBB-a večeras je gostovao na Face TV kod Senada Hadžifejzovića gdje je govorio o svim aktuelnim političkim i društvenim temama. Između ostalog, ministar Radončić je govorio o globalnim temama koronavirusu, migrantskoj krizi, izazovima s kojima se BiH suočava, ali i o političkoj situaciji u državi.

Između ostalog, komentirao je i neposredno gostovanje Mirka Šarovića, predsjednika SDS-a.

- Ja ću vam reći gdje sam doveden u tu situaciju da moram reagovati kao ministar sigurnosti. Mislim da nije uredu da gospodin Šarović bez dogovora sa makar sigurnosnim strukturama govori o nečemu što je prije pet ili deset minuta bilo državna tajna.

Na pitanje Hadžifejzovića koju je državnu tajnu otkrio, Radončić je odgovorio da je određena kompanija iz RS kršila međunarodne konvencije, odnosno sankcije zemalja EU i Sjedinjenih Američkih Država.

- Pošto smo mi aplikant ka EU moramo slijediti tu politiku. Nema nikakvog spektakularnog hemijskog oružja, nema te vrste gluposti, radilo se o prodaji aluminijuma koji je na toj listi da se ne može isporučivati Iranu, i ne postoje nikakvi imaginarni stranci, dva, tri ili pet. Postoji jedan čovjek koji je na tu temu oficijelno, službeno razgovarao s gospodinom Dodikom i taj se čovjek zove Fahrudin Radončić.

Kazao je da je Šarović izgovorio notornu laž, te da je "novi CIK stari lopovluk".

- Mene niko neće konsultovati jer znaju da ja ne učestvujem u kriminalu. Ovaj čovjek što priča prije mene što je sjedio izgovorio je notorne laži. Hajmo postaviti stvari ispočetka, jesmo li imali izbornu komisiju. Isti taj Arnautović koji je ostao u komisiji. Dozvolite da Vam dam dokaze. Isti taj CIK, svih sedam članova uključujući dva bošnjačka, su dozvoli da se noć uoči izbora zamjeni 6.500 članova stranačkih odbora njihovom odlukom i onda smo imali falsificirane izbore. Da li glasaju mrtvi, da li nam se kradu glasovi. Znam koliko je bilo nevažećih glasova. Pola miliona nevažećih glasova, nemamo elektronsko glasanje.

Na konstataciju urednika emisije da je SBB s takvima u koaliciji, Radončić je kazao:

- Nema veze, mi smo to sve rekli i pri svemu ostajemo, misleći da će se neki ljudi i neke stranke popraviti. Gospodin Šarović se pravi budala. Osoba koju je predložio je savjetnica kod njega. Ona je direktno vezana za stranku. Što bih onda ja bio sretan da će SDA svoje partnerstvo u CIK-u graditi sa SDS-om, a ne SNSD-om. Ovoj zemlji trebaju pošteni izbori. U toj komisiji da sjede stručni ljudi, eksperti, a ne stranački ljudi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.