BIHAMK

Obustavljen saobraćaj na tri granična prijelaza BiH sa Crnom Gorom

Vozačima se savjetuje maksimalno oprezna vožnja

Vlada Crne Gore donijela preventivne mjere. Arhiv

Avaz.ba

15.3.2020

Zbog sprečavanja širenja koronavirusa, na svim graničnim prijelazima Bosne i Hercegovine pojačana je kontrola putnika i robe. Obustavljen je saobraćaj na graničnim prijelazima sa Crnom Gorom: Hum-Šćepan Polje, Vitine-Šule i Deleuša-Vraćenovići. Na GP Brčko-Gunja ne mogu saobraćati autobusi i teretna vozila. Na ostalim graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Iz Granične policije BIH ističu da državljani Bosne i Hercegovine koji uđu na područje Republike Hrvatske moraju 14 dana boraviti u izolaciji ukoliko ne namjeravaju nastaviti svoje putovanje u druge zemlje.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka u mjestu Ugarak, zbog sanacionih radova od 07 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava (uz 15-minutno propuštanje vozila). Iza 16 sati na ovoj dionici saobraća se naizmjenično, jednom trakom. 

Obustava saobraćaja zbog sanacionih radova na snazi je na putnom pravcu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad, u vremenu od 09 do 15 sati.

Na putnom pravcu Jablanica-Mostar (u mjestu Potoci), zbog izvođenja neophodnih radova od 08 do 16 sati vozila saobraćaju naizmjenično-jednom trakom. 

IZ BIHAMK-a, vozače savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uvjete, voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.