PREPORUKE

Na području SBK nema zaraženih koronavirusom, nastoji se zadržati takvo stanje

Građanima su u svim domovima zdravlja dostupni posebni telefonski brojevi na koje mogu dobiti informacije o svom stanju

Karakaš: Nastojimo se približiti stanovništvu, biti dostupni svima, dati ljudima što više informacija. Arhiv

Avaz.ba

16.3.2020

Učionice u srednjobosanskim školama su prazne, a zatvorene su i sve predškolske ustanove nakon posljednjih mjera koje su donijeli nadležni krizni štabovi radi zaštite od koronavirusa.

Prema riječima člana Kriznog štaba i epidemiologa u Zavodu za javno zdravstvo SBK Seada Karakaša, na području tog kantona nije zabilježen nijedan slučaj koronavirusa, a kontinuiranim preporukama stanovništu nastoji se zadržati takvo stanje.

- Pozivamo sve one koji su boravili u posljednje vrijeme u zemljama s kojima imamo tijesnu ekonomsku, turističku i drugu saradnju, odnosno u zemljama u kojima privremeno radi veliki broj ljudi iz BiH, da nam se jave kako bismo ih mogli evidentirati i izvršiti nadzor nad njima - kazao je Karakaš.

Dodaje kako su građanima u svim domovima zdravlja na raspolaganju posebni telefonski brojevi na koje mogu dobiti informacije o svom stanju i o tome šta bi trebali raditi te koji ih postupci očekuju.

- Dakle, nastojimo se približiti stanovništvu, biti dostupni svima, dati ljudima što više informacija. Također, jednom od naših naredbi definirano je da se svi oni hladni procesi u bolnicama odgađaju do daljnjeg, a da se zbrinjavaju samo akutni, urgentni slučajevi – istaknuo je Karakaš.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.