ČEKA SE ODLUKA Potvrdio zamjenik ministra odbrane BiH Mirko Okolić

Pripadnici Oružanih snaga BiH spremni za izlazak na granice

Odluka o angažiranju vojske zbog situacije u vezi s koronavirusom trebalo bi da stigne vrlo brzo

Srna

Oružane snage BiH

Foto: Avaz


Zamjenik ministra odbrane BiH Mirko Okolić izjavio je da Ministarstvo čeka odluku o tome na koje će lokacije biti angažirani pripadnici Oružanih snaga BiH i koja materijalna sredstva treba da se stave u funkciju zbog koronavirusa.

- Treba nam odluka o tome na koje će lokacije biti angažirani pripadnici Oružanih snaga i koja materijalna sredstva treba da se stave u funkciju, a mi smo spremni da to učinimo vrlo brzo. Mi ćemo uputiti zahtjev, a prema najavama koje imamo, Predsjedništvo BiH dat će saglasnost na taj zahtjev - naveo je Okolić.  

Dodao je da bi odluka o angažiranju pripadnika Oružanih snaga BiH zbog situacije u vezi s koronavirusom trebalo da stigne vrlo brzo. 

  • Ministarstvo odbrane BiH

    Ministarstvo odbrane BiH

    Foto: Avaz


Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je ranije kako smatra da je uvođenje karantina na graničnim prijelazima neophodno i da će Predsjedništvo BiH dati saglasnost za ovu mjeru da bi pripadnici Oružanih snaga BiH počeli da grade šatorska naselja u blizini graničnih prijelaza u kojima će boraviti građani koji ulaze u BiH. 

- Pozivam sve da ovo shvate ozbiljno. Potrebna nam je maksimalna odgovornost i solidarnost - rekao je Dodik u subotu, 14. marta, na konferenciji za novinare.

NA VRH

Podijeli članak na