KORONAVIRUS

Bez prijeke potrebe ne dolaziti na lokaciju za izdavanje ličnih dokumenata

U ove prostorije bit će ograničen ulaz, uz insistiranje na razmaku između građana

U RS do sada potvrđeno 20 slučajeva zaraze koronavirusom, najviše u Banjoj Luci, 16. Arhiva

Avaz.ba

16.3.2020

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske mole građane tog bh. entiteta da bez prijeke potrebe, odnosno hitnosti, ne dolaze na lokaciju za izdavanje ličnih dokumenata. 

Pojašnjavaju da će lokacije za izdavanje ličnih dokumenata, registraciju vozila, kao i svi ostali poslovi koji su vezani uz građanska pitanja biti organizirani, uz minimalan proces rada uz izvršavanje svih propisanih zadataka. 

U ove prostorije bit će ograničen ulaz, uz insistiranje na razmaku između građana. U bh. entitetu RS do sada je potvrđeno 20 slučajeva koronavirusa, najviše u Banjoj Luci, 16. 

Kako bi se spriječilo daljnje širenje koronavirusa, Štab za vanredne situacije Grada Banje Luke donio je 15. marta naredbu kojom se u idućih sedam dana obustavlja rad svih ugostiteljskih i trgovinskih objekata u gradu, osim trgovina prehrambenim proizvodima i robama široke potrošnje. 

Osim toga, zatvoreni su i svi objekti gdje se pružaju uslužne djelatnosti i zanatstvo, u kojima se ostvaruje neposredan bliski kontakt s klijentima, osim taksi službe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.