ODLUKE

Kontrola ulaska građana i redovna dezinfekcija objekata Vlade Brčko distrikta

Zabranjen rad dječijih igraonica, dnevnih boravaka i drugih objekata sličnog sadržaja, kao i sva javna okupljanja

Vlada ograničila i radno vrijeme. Fena

Avaz.ba / Fena

16.3.2020

S ciljem zaštite građana, državnih službenika i namještenika koji koriste i pružaju usluge iz nadležnosti Odjeljenja za javni registar, od danas će portiri Odjeljenja za javnu sigurnost kontrolirati ulazak stranaka u zgradu Vlade Brčko distrikta BiH, CIPS-a i zgradu Arhiva.

Zbog koronavirusa u toku radnog dana tri puta će se vršiti potpuna dezinfekcija prostorija tokom koje će biti prekidan rad sa strankama i to u periodima: od 7 do 8 sati, od 10 do 11 sati i od 12.30 do 13.30 sati.

Vlada Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine je jučer na petom nastavku 89. vanredne sjednice donijela odluku o ograničenju radnog vremena u određenim djelatnostima na području Brčko Distrikta.


Vlada Brčkog: Organičeno radno vrijeme ugostiteljskih objekata. Fena

U ugostiteljskim objektima (osim u sastavu pekara), kladionicama, kockarnicama i drugim objektima sličnog sadržaja radno vrijeme je do 18 sati, u pekarama do 22 sata, u objektima u kojima se obavlja trgovinska djelatnost, osim benzinskih stanica i apoteka do 19 sati, dok je zabranjen rad dječijih igraonica, dnevnih boravaka i drugih objekata sličnog sadržaja, kao i sva javna okupljanja.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.