SASTANCI Razgovarali o aktuelnom stanju u vezi s migrantskom krizom i koronavirusom

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić primio u posjetu komandanta EUFOR-a

Situacija se mijenja iz sata u sat pa u skladu s tim mijenjamo i poduzimamo sve preventivne mjere, rekao Galić

Avaz.ba

S današnjeg sastanka

Foto: GPBiH


Direktor Granične policije BiH Zoran Galić održao je sastanak s generalmajorom Rajnhardom Trišakom (Reinhard Trischak), komandantom EUFOR-a.  

Na sastanku su razgovarali o aktuelnom stanju u vezi s migrantskom krizom i koronavirusom. 

Galić je istakao da se Granična policija BiH suočava s velikim izazovima radi navedenih globalnih problema te da, uprkos nedostatku kadrovskih i materijalno-tehničkih kapaciteta, ulažu sve napore u zaštiti granice i pridržavaju se svih dogovorenih mjera radi suzbijanja koronavirusa. 

- Situacija se mijenja iz sata u sat pa u skladu s tim mijenjamo i poduzimamo sve preventivne mjere. U intenzivnoj smo komunikaciji s nadležnim tijelima i ministarstvima unutarnjih poslova susjednih zemalja te obavljamo poslove iz naše nadležnosti, u skladu s dogovorenim mjerama - istakao je Galić. 

  • S današnjeg sastanka

    S današnjeg sastanka

    Foto: Avaz


Također, razmatrala su se i odgovarajuća pitanja o režimu prelaska granice EUFOR-a u Bosnu i Hercegovinu. Galić i komandant Trišak naglasili su važnost unapređivanja suradnje te zaključili da se kvalitetno na globalne probleme može odgovoriti samo uz zajedničku pomoć i saradnju.
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na