REAKCIJE

Košarac: Izjave Šarovića o izvozu mesa su klasično politikantstvo i frustracije

Vijeće ministara BiH radit će u narednom periodu na tome da zaštiti domaće proizvođače, ali i da održi vanjskotrgovinsku razmjenu

Staša Košarac. Avaz

Piše: E. H. / Avaz.ba

17.3.2020

Izjave Šarovića o izvozu mesa klasično su politikantstvo i frustracije, kazao je ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac.

- Neistine su plasirane. Mi vodimo računa o domaćim kapacitetima. Neće biti zaštićen niko ko prekrši ugovor. Nemam problema da svi budu uključeni u ovaj proces, a zatekao sam samo jednu klaonicu koja radi posao izvoza mesa u Tursku - poručio je Košarac.

Dodao je da će se naknadno pozabaviti problemom izvoza pilećeg mesa u EU.

- Među izvoznicima nema kompanija iz Republike Srpske i to će se promijeniti. A Šaroviću se raspada stranka pa on sad izmišlja probleme kojih nema i pokazuje kvazibrigu za stočare i izmišlja afere, kao što je to slučaj s kompanijom "Alumina" - naglasio je Košarac.



Mirko Šarović. Avaz

Prema njegovim riječima, Vijeće ministara BiH radit će u narednom periodu na tome da zaštiti domaće proizvođače, ali i da održi vanjskotrgovinsku razmjenu.

- Bila je informacija o tome da se može zabraniti izvoz sredstava za dezinfekciju. Mislim da ćemo se rukovoditi zaključcima Predsjedništva, ali još nismo skloni takvim rješenjima - istaknuo je Košarac.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.