SARAJEVO

Džaferović sa Satlerom o situaciji uzrokovanoj pandemijom koronavirusa

Zajednički je ocijenjeno da su institucije Bosne i Hercegovine blagovremeno reagirale i da preduzimaju niz mjera koje bi trebale doprinijeti sprečavanju širenja virusa

Sa sastanka: Specifičan izazov. Predsjedništvo BiH

Avaz.ba / Fena

17.3.2020

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je šefa Delegacije Evropske unije u BiH Johana Satlera (Johann Sattler).

Razgovaralo se o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, prouzrokovanoj pandemijom koronavirusa, i mjerama koje institucije naše zemlje na svim nivoima preduzimaju.

Zajednički je ocijenjeno da su institucije Bosne i Hercegovine blagovremeno reagirale i da preduzimaju niz mjera koje bi trebale doprinijeti sprečavanju širenja virusa.

Satler je naglasio da je Evropska unija u prošlosti uvijek bila uz Bosnu i Hercegovinu u kriznim situacijama, kao što je to bio slučaj tokom poplava koje su našu zemlju pogodile 2014. godine.


Sa sastanka: Pomoć EU neće izostati. Predsjedništvo BiH

Naglasio je da pomoć EU ni ovog puta neće izostati te da Generalni sekretarijat za zdravstvo EU razmatra mogućnosti za podršku Bosni i Hercegovini.

Sagovornici su se saglasili da je pandemija koronavirusa specifičan izazov za sve zemlje te da je, uz blagovremene odluke svake države pojedinačno, potrebno da se i svaki pojedinac striktno pridržava uputa zdravstvenih stručnjaka i svojim odgovornim ponašanjem doprinese sprečavanju širenja zaraze, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.