SAOPĆENJE

Turković: Zaštitite sebe i svoje najbliže, naročito djecu i starije članove domaćinstva

Istaknuto je i da je Ministarstvo vanjskih poslova BiH otvorilo dežurnu telefonsku liniju i e-mail adresu

Bisera Turković. Avaz

Avaz.ba

17.3.2020

Povodom aktuelne situacije u vezi s pandemijom koronavirusa, javnosti se obratila i zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković. 

Ona je uputila apel svim građanima BiH, ali i stranim državljanima koji po raznim osnovama borave u Bosni i Hercegovini, da se striktno pridržavaju uputa vezanih uz odgovorno preventivno djelovanje protiv širenja bolesti uzrokovane koronavirusom (COVID-19). 

U Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je 15. marta 2020. godine uspostavljen Krizni štab čiji je zadatak prikupljanje i obrada svih relevantnih informacija iz inostranstva i zemlje o širenju i prevenciji virusa COVID-19, te informiranje i davanje preporuka za djelovanje rukovodstvu Ministarstva vanjskih poslova BiH i drugim nadležnim institucijama. O svim prikupljenim informacijama u vezi sa COVID-19 virusom, koje su od javnog značaja, MVP BiH će i dalje putem sredstava informiranja pravovremeno obavještavati javnost - navodi se u saopćenju ministrice. 



Apel svim građanima. Ilustracija

Istaknuto je i da je Ministarstvo vanjskih poslova BiH otvorilo dežurnu telefonsku liniju i e-mail adresu na koje se, u slučaju hitne situacije vezane uz pandemiju COVID-19, mogu javiti državljanke i državljani Bosne i Hercegovine iz inozemstva i zemlje, kao i stranci  s prebivalištem u BiH.

Dežurni kontakt telefon je: +387 33 281 309; e-mail: [email protected].

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine apelira na sve državljane Bosne i Hercegovine koji se trenutno nalaze u drugim državama, da odgode dolazak u Bosnu i Hercegovinu u narednom periodu. Sve one koji su u Bosni i Hercegovini pozivamo da ne putuju u inozemstvo.  

- Poštovnai, molim i upućujem apel da zaštitite sebe i svoje najbliže, naročito djecu i svoje starije članove domaćinstva, komšije, prijatelje i kolege/ice, na najbolji mogući način, a pridržavajući se uputa epidemioloških službi - navodi se u saopćenju Turković. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.