NEODGOVORNO Nakon prvog slučaja potvrde koronavirusa

U Mostaru vlada strah, zaraženi muškarac posljednjih dana imao na stotine kontakata

Riječ o poslovnom čovjeku u Mostaru koji je u proteklih desetak dana, otkad se vratio iz Italije, imao na stotine kontakata

M. Sm. / Avaz.ba

Klinika za infektivne bolesti

Foto: Arhiv


Činjenica da je potvrđen prvi slučaj zaraze u Hercegovini donijela je i spoznaju o tome da je virus ušao među bolničko osoblje, ali i izazvala potpuno haotično stanje u Mostaru

Iako niko od nadležnih ne želi potvrditi informaciju koja cijeli dan kruži o tome da je zaraženi muškarac boravio u Italiji, u Veroni, i da je to sakrio od ljekara, ipak se strah pojavio kod brojnih građana, jer je, kako smo neslužbeno saznali, riječ o poslovnom čovjeku u Mostaru koji je u proteklih desetak dana, otkad se vratio iz Italije, imao na stotine kontakata.

Također, na društvenim mrežama pojavio se snimak čiju autentičnost nije moguće potvrditi, a na kojem jedna od uposlenica govori kako je pacijent prvo doveden na Odjel za plućne bolesti SKB Mostar, da bi tek nakon pregleda i sumnje na koronavirus bio upućen u Kliniku za infektivne bolesti.

  • Infektivna klinika u Mostaru

    Infektivna klinika u Mostaru

    Foto: Arhiv


Navodno, a što je navedeno na snimku, zaraženi muškarac je zajedno sa svojim sinom na Odjel za plućne bolesti primljen „preko veze“.

Uz to što su u opasnost doveli pacijenta koji je s njima dijelio prostoriju, u izolaciju su poslani svi ljekari i medicinsko osoblje koje je s njim bilo u kontaktu, kako nam je to potvrdio dr. Ante Kvesić, direktor SKB-a Mostar.

Kako smo saznali, u SKB-u Mostar će se provesti interna istraga, a u cijelu priču će se, najvjerovatnije, uključiti i Federalna uprava za inspekcijske poslove kako bi se utvrdilo kako je došlo do ovog strašnog propusta u mostarskoj bolnici.

Više o:

Koronavirus Mostar
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na