KORONAVIRUS

Žena iz Visokog negativna na koronavirus, muškarac iz Tešnja smješten u izolatorij

Smanjuje se i broj dolazaka iz inozemstva pa se tako drastično ne povećava ni broj osoba koje u tom kantonu idu u samoizolaciju

Jupić: U ovom trenutku nemamo osoba koje su testirane. Avaz

Fena / Avaz.ba

18.3.2020

Žena iz Visokog bila je negativna na koronavirus pa je broj zaraženih u Zeničko-dobojskom kantonu (ZDK) ostao na brojci od četiri zaražene osobe. Ovo je za Fenu kazao šef Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa i ministar zdravstva ZDK-a, Adnan Jupić.

- Dobili smo nalaz za ženu iz Visokog, koji je na sreću bio negativan. U ovom trenutku nemamo osoba koje su testirane, odnosno za koje čekamo nalaz - ističe Jupić.

Navodi da se već smanjuje i broj dolazaka iz inozemstva pa se tako drastično ne povećava ni broj osoba koje u tom kantonu idu u samoizolaciju.


Naredbe će izdavati samo KŠCZ

Što se tiče muškarca iz Tešnja, koji se 5. marta iz inozemstva vratio te javio Domu zdravlja u tom gradu, on je jučer smješten u izolatorij Kantonalne bolnice Zenica, ali članovi njegove porodice, ističe Jupić, nisu testirani u Tešnju.

- Njegova porodica, s kojima je bio u kontaktu, također, je u inozemstvu pa smo poslali obavijest u te zemlje da ih mogu testirati. Na taj način i mi testiramo osobe za koje dobijemo obavijest iz drugih zemalja - kaže Jupić.

Pojašnjava, također, da će, jučerašnjim aktiviranjem Kantonalnog štaba civilne zaštite (KŠCZ), Krizni štab Ministarstva zdravstva ZDK-a nastaviti borbu protiv Covida – 19 te djelovati savjetodavno, ali da će naredbe ubuduće izdavati samo KŠCZ.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.