REAKCIJA

Sindikat državne policije apelira: Hitno usvojiti budžet

Istaknuto je da u mjere nije moguće ispoštovati zbog ograničenja koja nameće odluka o privremenom finansiranju institucija

Granična policija: Prvi na udaru. Arhiv

Piše: M.Aš. / Avaz.ba

18.3.2020

Savez sindikata policijskih organa u BiH pozvao je danas vlast da u što kraćem roku po hitnom postupku ispune svoje obaveze i usvoje Budžet Bosne i Hercegovine za 2020. godinu.


Iz Sindikata državne policije upozoravaju na probleme u radu i zaštiti zdravstvenog stanja uposlenih u policijskim agencijama i svim drugim institucijama na nivou Bosne i Hercegovine prouzrokovane širenjem korona virusa (COVID-19) te mjere koje su s ciljem sprječavanja daljeg širenja istog donesene od strane svih nivoa vlasti.


Granična policija. Arhiv

Istaknuto je da u mjere nije moguće ispoštovati zbog ograničenja koja nameće odluka o privremenom finansiranju institucija.


- Usvajanjem budžeta bit će osigurana sredstva za nabavku neophodnih zaštitnih sredstava, a s druge strane uposleni u policijskim agencijama će u ovom vremenu u kojem daju sve od sebe na očuvanju zdravlja i sigurnosti građana Bosne i Hercegovine uvidjeti da i predstavnici vlasti ozbiljno shvataju nastale probleme i štite integritet i dostojanstvo policijskih službenika i svih drugih uposlenih u policijskim agencijama i ostalim institucijama na nivou države - stoji u dopisu Dragana Krvavca, predsjednika Sindikata.


Na kraju još jedanput Vas pozivamo da u ovom teškom trenutku dok se svi borimo sa korona virusom ne dopustite da dođe u pitanje isplata teško zarađenih plata policijskih službenika koji pored opasnosti od zaraze čuvaju sigurnost građana Bosne i Hercegovine, uspravno stoje na graničnim prelazima, obezbjeđuju Vas i druge VIP ličnosti te čuvaju VIP objekte - kaže se.


Zahtjev je poslan u Predsjedništvo BiH na ruke sva tri člana Predsjedništva, Vijeće ministara i Parlamentarnu skupštinu BiH.


Krvavac je rekao za "Avaz" da vjeruje da će vlast prepoznati da je riječ o velikom problemu i da je potrebno hitno reagirati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.