SAOPĆENJE

DF: HDZ-ov ministar zdravstva u Vladi HNK odmah mora dati ostavku

Javnost ne smije oprostiti javašluk koji prijeti da dovede u pitanje zdravlje svih građana u državi

Predsjedništvo DF-a. Ilustracija

Avaz.ba

18.3.2020

Demokratska fronta pozvala je danas Gorana Opsenicu, ministra zdravstva u Vladi Hercegovačko-neretvanskog kantona, da odmah podnese neopozivu ostavku na mjesto ministra zdravstva u HNK.

Ni dva dana poslije haosa koji je nastupio usljed neodgovornosti na Sveučilišnom kliničkom centru, koja je prouzrokovala širenje koronavirusa, HDZ-ov ministar Goran Opsenica nije našao za shodno ni da se obrati javnosti, a kamoli da zatraži odgovornost od nadležnih. Pozivamo Vladu HNK i premijera HNK da odmah smijene resornog ministra i time pokažu da se neodgovornost u ovim kriznim momentima neće tolerirati. U protivnom, javnost i građani sa pravom mogu smatrati da je Vlada HNK saučesnik u sabotaži mjera prevencije i saučesnik u zataškavanju čina koji može da se pretvori u ogromnu tragediju - navodi se u saopćenju.

Kako su istaknuli, HDZ-ovim ministrima javnost može oprostiti i njihovu kapricioznost te bojkotiranje proširenih sjednica Predsjedništva BiH, ali nikako ne smije oprostiti javašluk koji prijeti da dovede u pitanje zdravlje svih građana u državi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.