DRUŠTVENA ODGOVORNOST Zbog pandemije koronavirusa

"BH Telecom" donira milion KM za nabavku respiratora i druge medicinske opreme

U trenucima širenja zaraze koronavirusom ova donacija je od iznimne važnosti za zdravstvene ustanove u našoj zemlji

Avaz.ba

BH Telecom

Foto: Avaz


Odlukom Nadzornog odbora "BH Telecoma" d. d. Sarajevo, na inicijativu Uprave "BH Telecoma", ovogodišnja sredstva donacija u iznosu od milion KM će, zbog trenutne epidemiološke situacije u BiH, biti usmjerena za hitnu nabavku respiratora i druge medicinske opreme kliničkim centrima, kantonalnim i općim bolnicama. 

U trenucima širenja zaraze koronavirusom, ova donacija od iznimne je važnosti za zdravstvene ustanove u našoj zemlji, jer su respiratori najpotrebniji aparati koji nedostaju u našim zdravstvenim ustanovama. Smatramo da svi privredni subjekti treba da ulože maksimalne napore kako bi se prevazišla trenutna situacija.

  • BH Telecom

    BH Telecom

    Foto: Avaz


Podsjećamo da je "BH Telecom" d. d. Sarajevo i 2014. godine donirao milion KM za sanaciju šteta prouzrokovanih poplavama na području FBiH.

Također, osim planirane donacije, "BH Telecom" već je realizirao i niz drugih aktivnosti radi zaštite korisnika i zaposlenika. Pozvali smo na intenzivno korištenje digitalnih servisa i stavili na raspolaganje svoje tehnološke resurse za kvalitetno odvijanje online nastavnog procesa.

NA VRH

Podijeli članak na