ZAKLJUČCI

U Srebrenici donesene mjere radi sprečavanja širenja koronavirusa

Nadležni inspektori u Općinskoj upravi i Komunalna policija Općinske uprave Srebrenica zaduženi su da prate naredbe koje su donesene

Danas je održan sastanak Općinskog štaba u Srebrenici. Ilustracija

Avaz.ba

18.3.2020

Radi sprečavanja i suzbijanja širenja koronavirusa (COVID-19) na području općine Srebrenica, danas je održan sastanak Općinskog štaba na kojem su doneseni određeni zaključci.

Zabranjuje se rad dječije igraonice u Skelanima do daljneg, kao i rad ugostiteljskih objekata u sklopu trgovinskih radnji, ugostiteljskih objekata u sklopu benzinskih pumpi, kladionica i uslužnih djelatnosti u kojima se ostvaruje neposredan kontakt s klijentima, osim taksi službe na području općine, uz mogućnost ukidanja ili produženja ograničenja u ovisnosti o razvoju situacije.

Također, ograničava se rad trgovinskih radnji do 15 sati do 24. marta uz mogućnost ukidanja ili produženja ograničenja u ovisnosti o razvoju situacije i skraćuje se radno vrijeme Općinske uprave Srebrenice i javnih institucija u trajanju od osam do 13 sati.

Stanovništvo s područja Srebrenice, u slučaju potrebe, može kontaktirati dežurnog uposlenika Općinske uprave Srebrenica na brojeve telefona: 056/445-543 i 445-533, a dežurnog uposlenika u Mjesnoj kancelariji Skelani na broj telefona: 065/418-020.

Nadležni inspektori u Općinskoj upravi Srebrenica i Komunalna policija Općinske uprave  Srebrenice zaduženi su da prate naredbe koje su donesene, a u slučaju nepoštivanja navedenih mjera počinioci će biti sankcionirani u skladu sa zakonom.

U zatvorenom prodajnom prostoru neophodno je omogućiti što brži protok kupaca i njihov brz izlazak iz zatvorenog prodajnog prostora uz poštovanje mjera dezinfekcije i povećane higijenske mjere.

U Srebrenici danas su čišćene ulice i redovno se vrši dezinfekcija javnih površina i objekata, a na stanovništvo se apelira da poštuje donesene mjere.

Prema informacijama JU Dom zdravlja Srebrenica, na području Srebrenice trenutno su 34 osobe pod nadzorom osoblja zdravstvene ustanove zbog sumnje da su zaražene koronavirusom i uglavnom je riječ o osobama koje dolaze ili su bile u kontaktu s osobama koje su došle iz zemalja u kojima je registriran veći broj zaraženih i nalaze su u kućnoj izolaciji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.