REAKCIJE

Dodik: Pomoć Kine u najtežim trenucima je iskrena, bratska i bez uvjetovanja

Nakon pandemije koronavirusa

Milorad Dodik. Arhiv

Srna

19.3.2020

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je pismo zahvalnosti predsjedniku Narodne Republike Kine Si Đipingu ističući da se Kina ponovo pokazala kao istinski prijatelj svim narodima u BiH i na zapadnom Balkanu te u najtežim trenucima, bez uvjetovanja, pružila blagovremenu i konkretnu te, iznad svega, iskrenu i bratsku pomoć i podršku.

- Nerijetko ste bili među prvim zemljama kojima je pružana Vaša i pomoć Vaše zemlje. Tako je i danas. Nakon što je zabilježen prvi slučaj zaraze koronavirusom u Banjoj Luci, Vaša zemlja bila je prva koja nam je ponudila pomoć putem Ambasade NR Kine u BiH, koja nam je već dostavila određenu količinu zaštitnih maski, sredstava za higijenu i dezinfekciju - istaknuo je Dodik u pismu zahvalnosti.

Milorad Dodik. Arhiv

Izrazio je zahvalnost svima u Ambasadi Kine u BiH koji, zajedno s ambasadorom Đi Pingom, traže dodatne načine kako bi pomogli u borbi protiv širenja koronavirusa u BiH.

- Također, zahvalni smo i Vašim građanima, našoj kineskoj braći i sestrama, koji žive i rade u BiH, koji su pokazali veliku odgovornost prema sredinama u kojima žive ličnim primjerima, ali i solidarnost donacijama i pomoći lokalnim zajednicama u borbi protiv širenja koronavirusa - naglasio je Dodik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.