DRUŠTVO

Općina Centar osigurala higijenske pakete za najugroženije stanovnike

Iz ove općine uputili su i apel starijim građanima da ostanu u svojim domovima

Općina Centar pomoći će ugroženim stanovnicima. Ilustracija

Avaz.ba

19.3.2020

U skladu s novonastalom situacijom zbog pandemije koronavirusa, a imajući u vidu naredbe i preporuke Kriznog štaba i Vlade Kantona Sarajevo, Udruženje maloljetnih boraca općine Centar Sarajevo obratilo se načelniku općine Centar Sarajevo Nedžadu Ajnadžiću i obavijestilo ga da se, kao društveno odgovorno udruženje, svim svojim kapacitetima stavlja na raspolaganje Općini Centar, odnosno Štabu Civilne zaštite općine Centar.

S obzirom na sve ozbiljniju situaciju i veći broj registriranih zaraženih građana Bosne i Hercegovine, načelnik Ajnadžić donio je odluku da se iz sredstava budžeta Općine Centar nabave paketi sa sredstvom za dezinfekciju, po dva para zaštitnih maski i rukavica, te sapunom i šamponom koji će biti uručeni penzionerima koji se nalaze na evidenciji projekta "Hljeb i mlijeko", a koji su, ujedno, i najugroženija kategorija.

S obzirom na inicijativu Udruženja maloljetnih boraca, odlučeno je da aktivisti ovog udruženja, zajedno sa predstavnikom Službe za boračko-invalidsku zaštitu, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar, od petka, 20. marta, započnu podjelu na kućne adrese navedenih stanovnika, saopćeno je iz Općine Centar.

Iz ove općine uputili su i apel starijim građanima da ostanu u svojim domovima, a da za sve nabavke koje podrazumijevaju izlazak iz kuće, pozovu aktiviste Udruženja, koji će za njih obaviti neophodni posao.

Brojevi na koji se građani mogu obratiti 24 sata dnevno su: 033-860-106, 061-229-710, 060-315-4395 i 062-104-010. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.