NA LICU MJESTA

U toku postavljanje šatorskog karantina kod Graničnog prijelaza Rača

Primjetno je da je saobraćaj izuzetno smanjenog intenziteta, jer je prije pandemije koronavirusa ovo bio jedan od najfrekventnijih graničnih prijelaza na istočnoj granici između BiH i Srbije

S terena. Lj. Ljubojević

Piše: Lj. Ljubojević / Avaz.ba

19.3.2020

Na lokaciji starog graničnog prijelaza Rača, kod Spomen – obilježja poginulima u Drugom svjetskom ratu, u popodnevnim satima počelo je postavljanje šatorskog karantina za sve one koji će biti zadržani u četrnaestodnevnom karantinu na ovom dijelu državne granice.  

Od pripadnika Oružanih snaga BiH saznali smo ukratko da će do prvih večernjih sati ovaj karantin biti postavljen i već od sutra će biti u funkciji. Šatorski karantin raspolagat će sa stotinjak kreveta. Uigrani vojnički timovi, kao što se moglo i primijetiti, brzo su montirali metalne konstrukcije i postavljali šatorsku opremu.


Užurbano se radi - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Što se tiče prelaska preko Graničnog prijelaza Rača, nakon jednosatnog prekida, pripadnici graničnih organa Srbije ponovo su otvorili prolazak i za teretna i za putnička vozila tako da je trenutno ovaj granični prijelaz otvoren za saobraćaj.

Primjetno je da je saobraćaj izuzetno smanjenog intenziteta, jer je prije pandemije koronavirusa ovo bio jedan od najfrekventnijih graničnih prijelaza na istočnoj granici između BiH i Srbije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.