REAKCIJE

Unija samostalnih sindikata policije FBiH osudila napade na policajce

Apeluju na poštivanje mjera samoizolacije

Pojedinci i grupe ne prezaju od napada na policijske službenike. Avaz

Fena

20.3.2020

Unija samostalnih sindikata policije Federacije BiH saopćila je da i u ovim složenim vremenima kada su na ispitu svi segmenti društva, pojedinci i grupe ne prezaju od napada na policijske službenike. Zato najoštrije osuđuje bilo koji oblik napada na policijske službenike ili onemogućavanje ili otežavanje njihovog rada te poziva nadležne institucije da procesuiraju i najoštrije kazne počinioice takvih djela.

- Molimo građane da se u ovim složenim vremenima strogo pridržavaju uputa nadležnih organa i institucija, te na taj način pomognu policijskim službenicima da postignu optimalne rezultate prilikom obavljanja zadataka koji su pred nas postavljeni - saopćili su iz Unije.


Saopćenje Unije samostalnih sindikata policije FBiH. Avaz

Naročito apeluju na građane kojima je rješenjima nadležnih inspekcijskih organa određen zdravstveni nadzor u vremenskom trajanju (izolacija), da tu mjeru poštuju te svojim savjesnim ponašanjem omoguće policijskim službenicima da svoje aktivnosti usmjere na prioritetne zadatke od značaja za širu društvenu zajednicu.

Također, ovom prilikom poziva policijske i državne službenike i namještenike da poduzimaju mjere neophodne samozaštite shodno raspoloživim dostavljenim sredstvima, iako smo svjesni činjenice da uprkos intezivnim pozivima Unije samostalnih sindikata policije Federacije BiH u ranijem periodu da se izvrše nabavke zaštitnih maski, rukavica i drugih sredstava za uposlenike Ministarstva isto nije učinjeno na zadovoljavajućem nivou, a u vezi kojih aktivnosti će Unija kontinuirano insistirati i u narednom periodu kod poslodavaca, saopćeno je iz Unije. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.