PANDEMIJA

Nema zaraženih od koronavirusa, pod nadzorom ukupno 383 osobe

U prethodna 24 sata pod nadzor je stavljeno 57 osoba

Dezinfekcija ulica. N. S.

Piše: N. S. / Avaz.ba

20.3.2020

U Derventi je u protekla 24 sata pod nadzor stavljeno 57 osoba, devet je u izolaciji, a ukupan broj osoba pod nadzorom je 383.

- U prethodna 24 sata pod nadzor je stavljeno 27 osoba  iz Austrije, po tri iz Njemačke i Hrvatske i Srbije, 12 iz Slovenije, po jedno iz Mađarske, Nizozemske, Češke, Italije i Belgije, dva iz Albanije, navedeno je u informaciji Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Derventa.

Iz Doma zdravlja potvrđeno je da je osoba koja je 18. marta testirana na koronavirus, negativan i nalazi se u kućnoj izolaciji.

- Pet osoba je preuzeto iz autobusa koji je zaustavljen u Bosanskoj Gradiški, jer su se u njemu nalazile osobe iz Brčkog, koje su bile u kontaktu s oboljelim od COVID-19 u Austriji. Sve su osobe kolima Hitne pomoći i u pratnji policije prevezene na kućne adrese i nalaze se u kućnoj izolaciji na području Dervente - navodi se u informaciji.

U srijedu su dezinficirane prostorije Crvenog krsta i sve škole, terenske ambulante Doma zdravlje te preduzeća "Jevtić komerc" i "Polet komerc".

Vatrogasne jedinice i preduzeće "Komunalac" nastavili su pranje i dezinfekciju gradskih ulica.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.