REAKCIJA

Ko krši samoizolaciju: Od 511 kontroliranih, 39 Sarajlija nije nađeno na adresi!

Radi se o građanima kojima su izdata rješenja inspekcijskih organa u vezi s izrečenim mjerama izolacije

MUP KS: Ne poštuju se mjere. Arhiv

Avaz.ba

20.3.2020

Od 511 građana Sarajeva kojima je izrečena mjera obavezne samoizolacije, policija na adresi nije pronašla njih 39, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Postupajući po zahtjevima nadležnih inspekcijskih organa, policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo jučer su izvršili ukupno 511 kontrola poštivanja izrečenih mjera izolacije.

- Od navedenog broja, u 39 slučajeva osobe kojima je izrečena navedena mjera, nisu zatečene na adresi, o čemu su odmah obaviješteni nadležni inspekcijski organi radi preduzimanja daljnjih mjera i radnji iz svoje nadležnosti. Apeliramo na sve građane da se strogo pridržavaju naloženih mjera nadležnih organa u vezi sa pandemijom virusa COVID-19, pogotovo oni građani kojima su izdata rješenja inspekcijskih organa u vezi s izrečenim mjerama izolacije - kazao je portparol MUP-a KS Mirza Hadžiabdić.

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i dalje će, pored redovnih poslova i zadataka iz svoje nadležnosti, nastaviti kontinuirane aktivnosti radi provođenja mjera nadležnih organa i institucija u vezi sa proglašenim stanjem nesreće, dodao je Hadžiabdić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.