ZVANIČNO

Iz goraždanskih kompanija poručili: Radnici neće ostati bez primanja

Vanredne okolnosti

Goražde. Arhiv

Fena

20.3.2020

Iz nekoliko goraždanskih kompanija u Industrijskoj zoni Vitkovići koje su danas samoinicijativno privremeno obustavile proizvodnju, poručili su da u ovoj situaciji njihovi radnici ni na koji način neće biti ugroženi .   

Kompanije "EMKA Bosnia", "Bekto Specijalna izrada", "AC-Unity" i EBI d.o.o., koje se nalaze među najvećim izvoznicima u BiH sa skoro 80 posto svoje ukupne proizvodnje koju isporučuju širom svijeta, obustavile su proizvodnju zbog preventivnih mjera zaštite svojih zaposlenika.

- Zbog pojave pandemije koronavirusa te prvog zaraženog pacijenta na prostoru BPK Goražde, obustavili smo jutros rad i svoje proizvodne pogone. Radnici,  kojih je više od 900 na prostoru BPK Goražde u ovim preduzećima, neće ostati uskraćeni za primanja. Zaposlenici su naše najveće bogatstvo i u ovom vremenu vanrednih okolnosti neće doći do otpuštanja radnika - saopćili su iz ovih kompanija.

Goražde. Arhiv

Svojim zaposlenicima, ali i ostalim građanima, skrenuli su pažnju da budu odgovorni prema sebi, ali i prema drugima. 

- U nadi da ćemo svi zajedno prevazići i uspjeti pobijediti ovu tešku situaciju, molimo sve naše zaposlenike, komšije, prijatelje i poslovne partnere da se pridržavaju uputa i ostanu u svojim kućama - poručili su iz ovih goraždanskih kompanija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.