SOLIDARNOST

Fortenova grupa i "Mercator" donirat će 30.000 KM za nabavku testova za utvrđivanje zaraze koronavirusom

„Konzum“, „Sarajevski kiseljak“, „Ledo“, „Zvijezda“, „PikaKartica“ i „Mercator“ prve kompanije u BiH koje su se u vrlo kratkom roku organizirale i prikupile sredstva

Fortenova grupa. Ilustracija

Avaz.ba

20.3.2020

Kompanije Fortenove grupe „Konzum“, „Sarajevski kiseljak“, „Ledo“, „Zvijezda“ i „PikaKartica“, kojima se u donaciji pridružio i „Mercator“, donirat će ukupno 30.000 KM u svrhu nabavke testova za dokazivanje zaraze stanovnika Bosne i Hercegovine koronavirusom.  

Donacija će biti uručena Koordinacionom tijelu BiH za zaštitu i spašavanje ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća koje je, u saradnji s entitetskim ministarstvima, uključeno u nabavku testova.

Fortenova grupa. Ilustracija

Tako su „Konzum“, „Sarajevski kiseljak“, „Ledo“, „Zvijezda“, „PikaKartica“ i „Mercator“ prve kompanije u BiH koje su se u vrlo kratkom roku organizirale i prikupile sredstva kako bi novčanom donacijom pridonijele što hitnijoj nabavci testova za utvrđivanje bolesti COVID-19 na području Bosne i Hercegovine.

Te su kompanije još jednom pokazale visok nivo svoje društvene odgovornosti i u ovoj visoko izazovnoj situaciji koja je pogodila sva tržišta na kojima Fortenova grupa i „Mercator“ posluju te na najkonkretniji način pomogle zajednici.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.