SOLIDARNOST Društvena odgovornost

Fortenova grupa i "Mercator" donirat će 30.000 KM za nabavku testova za utvrđivanje zaraze koronavirusom

„Konzum“, „Sarajevski kiseljak“, „Ledo“, „Zvijezda“, „PikaKartica“ i „Mercator“ prve kompanije u BiH koje su se u vrlo kratkom roku organizirale i prikupile sredstva

Avaz.ba

Fortenova grupa

Foto: Ilustracija


Kompanije Fortenove grupe „Konzum“, „Sarajevski kiseljak“, „Ledo“, „Zvijezda“ i „PikaKartica“, kojima se u donaciji pridružio i „Mercator“, donirat će ukupno 30.000 KM u svrhu nabavke testova za dokazivanje zaraze stanovnika Bosne i Hercegovine koronavirusom.  

Donacija će biti uručena Koordinacionom tijelu BiH za zaštitu i spašavanje ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća koje je, u saradnji s entitetskim ministarstvima, uključeno u nabavku testova.

  • Fortenova grupa

    Fortenova grupa

    Foto: Ilustracija


Tako su „Konzum“, „Sarajevski kiseljak“, „Ledo“, „Zvijezda“, „PikaKartica“ i „Mercator“ prve kompanije u BiH koje su se u vrlo kratkom roku organizirale i prikupile sredstva kako bi novčanom donacijom pridonijele što hitnijoj nabavci testova za utvrđivanje bolesti COVID-19 na području Bosne i Hercegovine.

Te su kompanije još jednom pokazale visok nivo svoje društvene odgovornosti i u ovoj visoko izazovnoj situaciji koja je pogodila sva tržišta na kojima Fortenova grupa i „Mercator“ posluju te na najkonkretniji način pomogle zajednici.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na